pliss
patka: oblicz wysokość stożka jeżeli pole jego powierzchni bocznej wynosi 50 πcm kwadratowych
10 cze 20:39
sushi_ gg6397228:
za mało danych
10 cze 20:42
patka: oblicz wysokość stożka jeżeli pole jego powierzchni bocznej wynosi 50 πcm kwadratowych a
promień podstawy jest połową tworzącej
10 cze 20:46
sushi_ gg6397228:
to zapisz to co masz w postaci ukladu równań
10 cze 20:47
patka: czyli jak?
10 cze 20:49
sushi_ gg6397228:
wzor na pole boczne :....
10 cze 20:50
patka: CZYLI 25π?
10 cze 20:56
10 cze 20:57
patka: pb=πrl
10 cze 21:01
sushi_ gg6397228:
a ile wynosi PB == podstaw liczbe i zapisz wzorem "moj słowny wzór"
10 cze 21:03
patka: pb=50π*1/2L?
10 cze 21:12
patka: 50π=1/2 L
10 cze 21:13
sushi_ gg6397228:
masz zapisac dwa wzory tak jak podalem w poscie o 20.50
po co tyle kombinujesz
10 cze 21:14
patka: jak to mam zrobić?
10 cze 21:15
sushi_ gg6397228:
50π= π * r *l
| | 1 | |
r= |
| * l SIMPLE |
| | 2 | |
10 cze 21:18
patka: i co dalej?
10 cze 21:20
sushi_ gg6397228:
trzeba rozwiazac uklad rownan
10 cze 21:22
patka: dzięki
10 cze 21:23