matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układy równań
kasia:
jak to obliczyć:
⎧
3x+2y+3z = 110
⎨
5x+y−4z = 0
⎩
2x −3y +z= 0
podstawienie za y = 4z − 5x lub z = 3y − 2x nie pomaga
10 cze 20:31
sushi_ gg6397228:
zapisz co dostaniesz jak podstawisz y= 4z− 5x
10 cze 20:36