potrzebuje pomocy, prosze o dokladne wytlumaczenie
bumblebee: Funkcja f jest okreslona wzorem f(x)=cosx*tgx
a)Podaj zbior wartosci funkcji f,
b) zaznacz w ukladzie wspolrzednych zbior wszystkich punktow postaci (a, f(a)), gdzie a jest
dodatnim argumentem funkcji f mniejszym od 2π.
moje proby rozwiazania: f(x)=cosxtgx=sinx, czyli ad. a.) ZWF=(−1,1)
b) i wlasnie tu jest problem bo nie wiem zbytnio jak ma ten wykres wygladac i czym sie kierowac
rysujac go, czy to beda fragmenty wykres funkcji sinus lezace nad osia ale tylko do 2π, czy
moze cos zupelnie innego, mi sie wydaje ze trzeba sie tymi fragmentami posluzyc aby narysowac
szukany wykres, POMOCY
