Odległość punktów
adasb17: Oblicz odległość punktu P od osi układu współrzędnych jeżeli P(−3,5)
10 cze 17:59
adasb17: Pomocy
10 cze 18:05
picia:
zrob rysunek
10 cze 18:07
adasb17: Jak?
10 cze 18:18
Mateusz:
układ wspołrzednych i zaznacz ten punkt i sprobuj wyciągnąc jakiś wniosek
10 cze 18:20
Mateusz:
Ewentualnie jakbyś na nic nie wpadł zawsze mozesz skorzystac ze wzoru na odległosc punktu od
prostej
A,B,C−wspołczynniki rownania ogolnego prostej
x,y−wspołrzedne punktu P=(x,y)
rownanie prostej x=0 w postaci ogolnej−> x+0y+0=0
rownanie prostej y=0 w postaci ogolnej −> 0x+y+0=0
10 cze 18:24
adasb17: No zaznaczyłem na układzie ale jakoś nic mi nie przychodzi do głowy
10 cze 18:33
Mateusz:
A szkoda szkoda

wiec skorzystaj z drugiej opcji policz po prostu z tego wzoru
10 cze 18:36
picia: okulary by sie przydaly
10 cze 18:40
adasb17: Komu hehe

?
10 cze 18:42
picia: POLICZ kratki..............
10 cze 18:43
Mateusz:
picia zepsułes zabawe

chłop policzyłby ze wzoru i by sie za głowe złapał no kurna
wystarczyło kratki policzyc

i pamiętałby o tym do konca zycia
10 cze 18:44
picia:
sorry

wystarczy spojrzec i po zadaniu
10 cze 18:48
Basia:
picia i
Mateusz optymiści
10 cze 18:50
Mateusz:
No tak wypadałoby poprawić co słusznie zauwazył
ICSP ale nie wiadomo czemu skasował ten
komentarz

1*x+0y+0=0
0x+1*y+0=0
zeby czasami nie wyzerował

tak na marginesie warunek dla tego wzoru to A
2+B
2>0
10 cze 19:55