Proszę o szybką pomoc
Bombel: 1.Oblicz
a) sin45◯ + tg60◯ * ctg30◯ − cos60◯ =
| | π | | π | | π | | π | |
b) sin |
| * cos |
| − tg |
| * ctg |
| = |
| | 3 | | 6 | | 100 | | 100 | |
c)sin
2 330◯ − cos
2 120◯ =
| | 3 | | 3 | |
d)cos |
| π − sin |
| π + 10tg π |
| | 2 | | 2 | |
2.Podaj pierwiastki wielomianu gdy:
a)W(x)= 4x (x+3)
2(x−1)
3
b)W(x)= x
3(x−1)−8(x−1)
c)W(x)= x(x
2−2x+1)−5(x
2−2x+1)
3.Oblicz i określ do jakiego zbioru należy liczba.
b) (
√3−2) (
√3+3)=
c)
√3√3√9+
√0,36+0,64=
d) log
19 (3
√3
10 cze 17:43
picia:
2.kiedy iloczyn jest rowny zero?(to kluczowe pytanie)
10 cze 17:47
Bombel: Iloczyn jest równy zero, gdy jeden z czynników jest równy zero
10 cze 17:59
picia:
bardzo dobrze

w a) masz iloczyn
b i c zapisz w postaci iloczynu i juz z gorki

ps meczyk
10 cze 18:01
Bombel: ok dzięki
10 cze 18:07