matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
jarek:
rozwiąż równanie x
3
+6x
2
−x−6=0
10 cze 17:10
ICSP:
x
3
+ 6x
2
− x − 6 = 0 (x+6)x−1)(x+1) = 0 x = −6 v x = 1 v x = −1
10 cze 17:11
jarek:
dziękuje
10 cze 17:12