Proszę pomóżcie !!! Trzeba rozwiązać motodą wyznaczników
aniaa: aniaa: Proszę pomóżcie

! Trzeba rozwiązać motodą wyznaczników
a ) { y= x−2y + 4 /3 b) { 3x + 2y=3
{ y+3 =4x {y+2=3(1−x) + 4 / 2
10 cze 15:32
Asia: musisz najpierw uporządkować tak, że po lewej stronie masz x i y a po prawej liczby.
| | Wx | |
Później korzystasz z definicji na W, Wx i Wy. Mając te liczby możesz obliczyć x= |
| i |
| | W | |
10 cze 15:37
aniaa: Tak to rozumiem ale nie mogę obliczyć drugiego w punkcie b
10 cze 15:45
aniaa: :(
10 cze 15:46
AS: b)
3*x + 2*y = 3
y + 2 = 3 − 3*x + 2
======
3*x + 2*y = 3
3*x + y = 0
10 cze 17:22