matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układy równań metodą wyznaczników
aniaa:
{ 3x+2y=3 { y+2= 3(1−x) + 4 / 2
10 cze 15:17
aniaa:
Proszę pomóżcie
! Trzeba rozwiązać motodą wyznaczników a ) { y= x−2y + 4 /3 b) { 3x + 2y=3 { y+3 =4x {y+2=3(1−x) + 4 / 2
10 cze 15:30
Mila:
Uporządkuj równania.
10 cze 16:24