:)
pp: oblicz pole równoległoboku rozpiętego na wektorach:
[0,3,−2] [−1,2,5]
10 cze 15:12
Krzysiek: policz długość iloczynu wektorowego tych wektorów
10 cze 15:15
pp: jaki jest na to wzór?
10 cze 15:20
AS:
P = |w1|*|w2|*sin(<(w1,w2))
11 cze 18:23
Basia:
po co iloczyn wektorowy ? przecież to nie jest równoległościan ?
11 cze 18:26
pigor: ... albo długość wektora − iloczynu wektorowego twoich wektorów , czyli
P= |axb| , gdzie a=[0,3,−2] i b=[−1,2,5] , a ich iloczyn wektorowy to (oblicz sam)
a x b= [19,2,3] ⇒ P=|axb| =
√192+22+32 = . ...
11 cze 18:33