POMOCY!
miśka:

w roku 2007 odbyły siuę wybory do senatu.W wyniku wyborów podział mandatów w senacie byl
nastepujacy na podstawie diagramu przestaw
A) WYZNACZ PROCENTOWY ROZKLAD MANDATOW
B)OBLICZ O ILE PUNKTOW PROCENTOWYCH LEPSZY WYNIK UZYSKALA pO OD pIS
C)OBLICZ ILE PROCENT LEPSZY WYNIK UZYSKALA PO OD PIS
D)OBLICZ O ILE PUNKTOW PROCENTOWYCH GORSZY WYNIK UZYSKALO PIS OD PO
E)OBLICZ O ILE PROCENT GORSZY WYNIK UZYSKALO PIS OD PO
28 kwi 16:27
miśka: pO MA 60 PIS 39 I JEST NIEZNANY SENATOR NIE ZROBILAM NA DIAGRAMIE 1
28 kwi 16:28
miśka: WIE KTOS?
28 kwi 16:29
miśka: HALO?
28 kwi 16:32
miśka: MA KTOS POJECIE?
28 kwi 16:40
28 kwi 16:42
miśka: PROSZE BO MOZE MNIE KOMIS CZEKAC!
28 kwi 16:45
;/;/;/;/;/;/ hahaha :
28 kwi 16:48
miśka: CO?
28 kwi 16:51
miśka: ?
28 kwi 16:58
Mickej: miśka dlaczego ty teraz taką ilość zadań tu wrzucasz

28 kwi 17:10
28 kwi 17:10
miśka: NO 100
28 kwi 17:11
miśka: A MOGE CI PODAC WYNIKI ZOBACZYSZ CZY MAM DOBRZE?
28 kwi 17:11
@Basia: Podaj oczywiście. Sprawdzę.
28 kwi 17:14
miśka: @basia?
28 kwi 17:14
miśka: ok
juz
28 kwi 17:14
miśka: na a mam 60% po 39% pis 1% ten neiznany na b) mam 21 p.p na c) 35% na d)tez 21? i e nei mam
28 kwi 17:15
miśka: i jak?
28 kwi 17:18
@Basia: a,b,d − tak
ad.c
PIS 39 − 100%
PO 60 − x%
| | 6000 | | 2000 | |
x = |
| = |
| ≈ 153,84 ≈153,8 |
| | 39 | | 13 | |
czyli o 53,8 % lepszy
PO 60 − 100%
PIS 39 − x%
| | 3900 | | 390 | | 130 | |
x = |
| = |
| = |
| = 65% |
| | 60 | | 6 | | 2 | |
czyli o 35% gorszy
28 kwi 17:26
miśka: dziekuje ci bardzo

pomozesz mi w tych 2 pozostalych
28 kwi 17:27
miśka: misia to zle jest chyba
28 kwi 19:35
miśka: to nei trzeba bylo na procenty zamieic?
28 kwi 19:36
miśka: @Basia?
28 kwi 19:36
miśka: te 209 to nei zamieniac na procent?
28 kwi 19:36
miśka: tylko to nei to zadanie to to z diagramem mi chodzi
28 kwi 19:37