dziedzina
qq: x1+x2
mianownik nie rowna sie zero , wiec:
1 + x2 =/ 0 ( =/ to jest przekreslone rowna sie )
jaka dziedzina
10 cze 12:59
krystek: x2+1≠0 dla każdego x D=R
10 cze 13:00
qq: czemu tak ?
mi wyszlo √1
10 cze 13:01
krystek: A jak to mogłeś wyliczyć?
x2=−1 dla każdeg x
x2=(1)2=1≠−1
10 cze 13:04
qq: czyli tak Df: dla R \ {−1} ?
10 cze 13:06
krystek: A (−1)2=?
10 cze 13:07
qq: dziezdina to wszystkie liczby rzeczywiste ?
10 cze 13:09
krystek: Tak


! Nakreśl parabolę y=x
2+1 czy ma m zerowe?
10 cze 13:10