10 cze 12:33
Mila: f(x)=2sin2x−1
cos2x=cos2x−sin2x=1−sin2x−sin2x=1−2sin2x
f(x)= −cos2x a to chyba umiesz narysować?
równanie:
−cos[2(x−π/3)]=0
2(x−π/3)=π/2+kπ
dokończ
10 cze 17:04
Mila:
| | logaa−logabc | |
|
| + |
| | logaa+logabc | |
| | logba−logbac | |
+ |
| |
| | logbblogbac | |
| | logcc−logcab | |
+ |
| = |
| | logcc+logcab | |
| | | | | | | |
= |
| + |
| + |
| |
| | loga(abc) | | logb(abc) | | logc(abc) | |
po zamianie na log
abc otrzymasz
10 cze 17:43
Mila: Mam nadzieję, że dokonasz zamiany podstaw logarytmów.
10 cze 17:44
;): Dzięki chociaż trochę nie ogarniam tych twoich rozwiązań skąd się wzieło ci cos2x=cos2x−s2x
10 cze 19:56