matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Eryk:
Pomocy nie ogar suma wszystkich kombinacji ze zbioru 5−cio elementowego { 2, 3, 5, 7, 17 }. Takich kombinacji jest?
5
1
5
2
5
3
5
4
5
5
+
+
+
+
= 5+10+10+5+1= 31
dobrze ?
10 cze 12:21
Basia:
5
0
a
= 1 ?
n
k
a poza tym ∑
k=0....n
= (1+1)
n
n
k
U Ciebie to jest ∑
k=0....5
= (1+1)
5
= 2
5
= 32
5
0
czyli jak dodasz
to będzie się zgadzać
10 cze 13:57
Eryk:
od 0 do 5 . a jak to będzie układ ?
5
0
= 2,7,17,5,3 ?
10 cze 14:33
Eryk:
11 cze 15:05