matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz monotoniczność
matematycznezero:
Wystarczy tym razem że ktoś sprawdzi czy mam to dobrze, a jak nie to czemu: y=−2x
2
−12x+22 p=3 f. rosnąca x∊ (−
∞
,3) f. malejąca x∊ (3,
∞
) jest ok?
10 cze 12:15
Maslanek:
p=−3.
10 cze 12:16