matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Pysiek:
wyznacz wierzchołek paraboli. Narysuj wykres funkcji uwzględniając wyznaczony wierzchołek paraboli i określ dla jakich argumentów funkcja jest rosnąca. f(x)=−2(x+3)2=2
10 cze 10:21
Basia:
f(x) = a(x−p)
2
+q porównaj ze swoim wzorem (popraw zapis) i wypisz: a= .... p= .... q= .... i poczytaj tutaj
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
10 cze 10:45