pochodne
kupka 12: wyznacz pochodna co do x i co do y : f(x)= arctg(x\y)
9 cze 21:34
Trivial:
| ∂f | | 1 | | ∂ | | x | | 1 | | 1 | |
| = |
| * |
| [ |
| ] = |
| * |
| . |
| ∂x | | | | ∂x | | y | | | | y | |
| ∂f | | 1 | | ∂ | | x | | 1 | | x | |
| = |
| * |
| [ |
| ] = |
| *(− |
| ). |
| ∂y | | | | ∂y | | y | | | | y2 | |
9 cze 21:43
kupka 12: dziekuje
9 cze 22:08
kupka 12: a z tego jeszcze pochodne cząstkowe: f''xx, f''xy, f"yx, f"yy?
Nie radze sobie z tym tematem... nie wiem kiedy mogę "nie patrzeć" w pochodnych cząstkowych na
y, albo x...
9 cze 22:28