matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyc granice
cozy:
Obliczyc granice ciagu lim
n
→
∞
(arcctg (2bn) − an · cn), gdzie an = n [ln(2n + 1) − ln(2n − 1)] bn =
3
√
1 − n
3
2n − 3
cn =
arctg n
(
)
n
2
9 cze 20:59
Tomek.Noah:
na moje oko −
∞
10 cze 00:30
Tomek.Noah:
srka
∞
10 cze 00:39
Artur z miasta Neptuna:
https://matematykaszkolna.pl/forum/149567.html
10 cze 00:58