matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
sally:
Jakie jest prawdopodobieństwo wyciągnięcia Króla lub pika z talii 52 kart?
9 cze 20:35
Aga1.:
IΩI=52 13 pików, 4 króle w tym jeden król pik IAI=13+4−1 IAI=16
IAI
P(A)=
=
IΩI
9 cze 20:38