matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
mmm:
jakie jest prawdopodobieństwo wyrzucenia dokładnie dwóch szóstek i jednej piątki przy jednym rzucie trzema kostkami?
9 cze 20:30
konrad:
|Ω|=6
3
=216 |A|=3 P(A)=|A|/|Ω| P(A)=....
9 cze 20:33