matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
zadanie:
wykaz ze ciag jest rosnacy a
n
=3
n
a
n
+
1
=3
n
+
1
a
n
+
1
−a
n
=3
n
+
1
−3
n
=3
n
*3−3
n
=3
n
(3−1)=3
n
(2)>0 ciag rosnacy dobrze
9 cze 20:03
Trivial:
dobrze.
9 cze 20:57