współrzędne punktu przecięcia
zuza: Punktem przecięcia prostych o równaniach 2x−3x−4=0 i y=2x jest punkt o współrzędnych:
A. (−4,−4) B. (−1,−2) C. (2,4) D. (1/2,1)
Proszę o rozwiązanie − nie samą odp
9 cze 18:11
krystek: pierwsze równanie popraw
9 cze 18:12
zuza: dzięki Krystek.
miało być: Punktem przecięcia prostych o równaniach 2x−3y−4=0 i y=2x jest punkt o
współrzędnych: A. (−4,−4) B. (−1,−2) C. (2,4) D. (1/2,1)
9 cze 18:19
krystek: Rozwiąz układ równań
2x−3y=4
y=2x
________
9 cze 18:20
krystek: 2x−3y=4
−2x+y=0
________
−2y=4
y=−2 ⇒x=−1
9 cze 18:36
zuza: a jakie będzie rozwiązanie w tym przypadku? treść taka sama.
równania prostych: y=x−1=0 i y=−x+3. współrzędne punktów: A. (1,2), B. (1,−2), C. (2,3), D.
(3,2)
9 cze 19:02