wykresy funkcji
lola: Pomocy... Wykresy funkcji i inne głupotki, za które nie mam pojęcia jak się zabrać:(
Naszkicuj wykres funkcji f, a następnie odczytaj z niego rozwiązanie równania f(x) = −1 oraz
zbiór rozwiązań nierówności f(x) ≥ −1
{ −1 dla x ∊ (−∞; 2 >
f(x)={
{ 1 dla x ∊ (−2; ∞)
Sorki za tą niewydarzoną klamrę, ale nie wiem jak zrobić normalną
9 cze 18:08
krystek:

I wykres nie jest wykresem funkcj Popatrz dobrze na przedziały!
9 cze 18:16
123:
9 cze 18:19
123: Może powinno być:
| | ⎧ | −1, dla x ∊ (−∞, −2> | |
| f(x) = | ⎩ | 1, dla x ∊ (2, +∞) |
|
9 cze 18:21
krystek: Nie x∊(−∞,−2)
x∊<−2,∞) lub do 2 i od 2
9 cze 18:23
krystek:

np
f(x)=1 dla x∊<2,
∞)
f(x)=−1 dla x∊−
∞,2)
9 cze 18:27