matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz obwód kwadratu ...
Jak to zrobić ? :
Oblicz obwód kwadratu, w którym długość przekątnej wynosi d=1,5√2 cm.
9 cze 16:50
Ajtek:
d=a
√
2
d=1,5
√
2
1,5
√
2
=a
√
2
⇒ a=... Obw=4*a
9 cze 17:18