Wzór funkcji o danym wzorze jest równoległy do wykresu funkcji.
LondonGirl: 1. Wzór funkcji o wzorze y=−2x+1 jest równoległy do wykresu funkcji:
A. y==2x+2, B. y=1/2x+4, C. y=−2x+6, D. −1/2x=3
2. Dana jest f. liniowa określona wzorem y=3x−6. Funkcja ta przyjmuje wartości dodatnie dla:
A. x>2, B. x>−2, C. x<−1/2, D. x<−2
3. Dana jest f. liniowa określona wzorem y=−2x+6. Funkcja ta przyjmuje wartości ujemne dla:
A. x>3, B. x>−3, C. x<−1/3, D. x<−3
9 cze 15:09
jadzia: 1C
2A
3A
raczej to ma być tak
9 cze 15:27
Saizou : 1) z warunku równoległości
a1=a2 zatem a2=−2 zatem odpowiedź C
2) 0<3x−6
−3x<−6
x>2
3)0>−2x+6
2x>6
x>3
9 cze 15:31