Bardzo prosze o pomoc z Wektorami
Niki: Dzień dobry Bardzo prosze o pomoc w takim zadaniu
i rozwiązanie choć jednego przykładu :
Dany jest punkt A oraz wektor AB.Oblicz współrzędne punktu B.
1)A=(0,−3) AB=[2,−1]
9 cze 14:14
9 cze 14:20
Niki: i ten punkt B z tego obliczyc
9 cze 14:56
picia: tak
9 cze 15:00
Niki: niewiem czy dobrze wyszło mi B=[2,−3]
9 cze 15:04
picia:
x−0=2
y−(−3)= −1
oblicz
9 cze 15:10
Niki: yhm czyli gra
9 cze 15:16
picia: nie
y+3= −1
y= −4
B=(2; −4)
9 cze 15:19
Niki: chwila a co zrobic z takim przykładem
A=(√3,2√3),AB=[√3+3,1−2√3]
9 cze 15:23
picia:
liczysz tak samo. o poprzednie mialas zle.
9 cze 15:32
Niki: bo liczyłam wspołrzedne AB i mozliwe
9 cze 15:35