matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Statystyka odchylenie standardowe - sprawdzi ktoś, czy jest dobrze obliczone?
agucha:
szereg: 1,1,2,2,3,3,3,3,3,4,4,4,5,6,7 S =
√
6,28
= 2.5
9 cze 11:58
agucha:
?
9 cze 18:17
Trivial:
Odchylenie standardowe populacji: 1.625 (prawdopodobnie o to ci chodzi) Odchylenie standardowe próbki: 1.682 Źródło:
http://www.wolframalpha.com/input/?i={1%2C1%2C2%2C2%2C3%2C3%2C3%2C3%2C3%2C4%2C4%2C4%2C5%2C6%2C7}
Przy '
Statistics
' klikaj '
More
', aż rozwiną się wszystkie dostępne wyniki.
9 cze 20:30
agucha:
nie w szeregu liniowym
9 cze 20:50