pole deltoidu
mika: dwa katy wewnętrzne pewnego deltoidu maja miary odpowiednio równe 300 i 30 stopni. Długość
krótszego boku deltoidu równa jest 2 . Oblicz pole deltoidu ?
9 cze 11:40
Basia:

α=30; β=300; a=2
1. wylicz miarę kąta γ i δ
2. z definicji sinusa wylicz y, a z definicji cosinusa b
3. z definicji tangenasa (albo z tw.sinusów) wylicz x
e = 2b
f = x+y
oczywiście można też inaczej
9 cze 11:56
picia:
mam pytanie. jakim cudem kat β moze miec 300
o
9 cze 12:13
Basia:
nie może oczywiście; niech się autorka zastanowi, bo idiotyzmy wyjdą
9 cze 12:20
mika: zadanie jest w ksiazce do 1 LO Matematyka krok po kroku
9 cze 15:08
mika: dlatego nie umiem tego zrobic , a jak obliczyc katy γ δ
9 cze 15:15