matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole trójkąta i równoległoboku
jop:
oblicz pole trójkąta i równoległoboku α=50 stopni β=112 stopni
8 cze 16:58
Eta:
1
P(Δ)=
*7*5*sin50
o
=.... sin50
o
= ... odczytaj z tablic
2
P( równoległoboku) = 5*6*sin (180
o
−112
o
) = ... sin 68
o
=.... z tablic
8 cze 20:10