matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczby zespolone
Marta:
rozwiąż: liczby zespolone z
3
= − 64 bardzo proszę o pomoc
8 cze 15:15
Maslanek:
z
3
+64=0 (z+4)(z
2
−4z+16)=0 z=−4 lub z
2
−4z+16=0 Δ=16−64=48i
2
.
8 cze 15:18
Marta:
dzięki wielkie za pomoc!
8 cze 15:19