Proszę o pomoc z Funkcją kwadratową.
Groszek1771: 1. Napisz wzór funkcji w postaci iloczynowej f(x) = −2x² + 4x + 30 .
2. Napisz wzór funkcji w postaci ogólnej f(x) = 4 − (x+1)² .
3.Napisz wzór w funkcji w postaci kanonicznej f(x) = 3x² − 6x.
4. Podaj równanie osi symetrii paraboli f(x) = 2(x−4)(x+12) .
5. Rozwiąż nierówność 4x² − 16x ≤ 0 .
6. Narysuj wykres funkcji kwadratowej i wypisz jej własności f(x) = x2 −5x +6.
7. W jakim przedziale funkcja f(x) = −½(x−1)² + 4 .
Witam bardzo był prosił kogoś aby mi pomógł to rozwiązać.... Sami wiecie koniec roku i trzeba
oceny poprawiać. Z góry dziękuje.
8 cze 08:44
Skipper:
... poprawiać oceny .. to może trzeba troszkę "się pouczyć"−
8 cze 08:47
8 cze 08:52