1. Wyznacz dziedzinę zbieżności szeregu
| (2 + cos(nπ))n | ||
a)∑n=1∞ | * (x + 7)−n | |
| n2 |
| (−1)n | |||||||||||
b)∑ | |||||||||||
|
| lnxdx | ||
a) ∫01 | w zależności od parametru a > 0 | |
| (1 − x)a |
| (−1)[2x]dx | ||
b) ∫∞1 | ||
| (arctgx)2 |
| lnsinx | ||
d) ∫0π/2 | dx | |
| √x |
| 1 | |||||||||||
a) limn→∞∑k=1n2 | (dla k = 1 do n banalne, do n2 nie wiem ) | ||||||||||
|
| 1 | 2k + 1 | |||
b) limn→∞∑n−1k=0( | * ( | )1/4 | ||
| n | n |
| |||||||||||
f(x) = ∑ | jest zbieżny dla wszystkich x ≥ 1 i że tak określona funkcja f | ||||||||||
| n2 |
| cos(nx) | π | 7π | ||||
s(x) = ∑∞n=1 | , x ∊ [ | , | ] | |||
| 2 + n√n | 4 | 4 |
| 2 + xn | ||
fn(x) = | , n ∊ N [0,∞), [1,∞), [2,∞) | |
| 3 + xn |
| 1 | 1 | n | ||||||||||||||||||
= | = | |||||||||||||||||||
|
| n2+k2 |
| 1 | n | ||||||||||||
∑1...n2 | = ∑1...n2 | ≥ | |||||||||||
| n2+k2 |
| n | 1 | 1 | n | |||||
∑1...n2 | = ∑1...n2 | = n2* | = | → +∞ | ||||
| 2n2 | 2n | 2n | 2 |
Nawet nie pomyślałem, żeby to w taki sposób robić