:(
MAJA: napisz równanie prostej prostopadłej do prostej y= −4x − 1 i przechodzącej przez A=(−2 ,
4)
kto mi z tym pomoże , chodzi o to żeby dokładnie rozpisać
7 cze 22:00
picia:
a
1*a
2= −1
y=ax+b
podstaw punkt i wyliczone a i masz
7 cze 22:04
7 cze 22:07
MAJA: chodzi o to że koleżanka mi to przesłała i tam jest 8 i nie wiem skąd ona sie wzieła
7 cze 22:08
picia: prosze bardzo, skoro Ci sie nie chce podstawic.
−4*a
2= −1 // : (−4)
7 cze 22:16
Eta:
k: y= −4x−1 , a
1= −4
p⊥k
| | 1 | | 1 | |
p: y= a2(x−xA)+yA , a2= − |
| = |
| |
| | a1 | | 4 | |
7 cze 22:19
MAJA: nie to że mi sie nie chce , tylko ja mam tu ta 8 i nie wiem skąd ona sie wzioła
7 cze 22:19
MAJA: a ja mam tak
| | 1 | |
4= |
| *(−8)+b 4 skrócone przez2 a 8 przez 1
|
| | 4 | |
7 cze 22:23
picia:
i potem skad Ci sie ten minus wzial
7 cze 22:27
picia:
jakis blad przy przepisywaniu widocznie. zobacz wyzej jak masz zrobione. jest dobrze
7 cze 22:28
MAJA: 
nie wiem przepisałam tak jak przesłała
7 cze 22:28
MAJA: dzięki, za pomoc
7 cze 22:30
picia:
7 cze 22:31