matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIĄGI!!! POMOCY
mur:
Które wyrazy ciągu są równe zero. a
n
={ n
3
− 7n
2
+ 11n − 5 }{ 3n + 2 }
7 cze 21:51
Artur z miasta Neptuna:
a
n
= 0 ... i rozwiązujesz to równanie
7 cze 21:52
Mila:
n
3
− 7n
2
+ 11n − 5=0 i n∊N
+
7 cze 22:33