Najmniejszy i największy wykres funkcji
Alicja: POMOCY

Najmniejszy i największy wykres funkcji y=2x
2+x+1 dla x€ <2,4>
7 cze 20:36
picia:
co to jest Najmniejszy i największy wykres funkcji
7 cze 20:39
Saizou : | | −b | | −1 | | 1 | |
p= |
| = |
| =− |
| ∉ <2,4>
|
| | 2a | | 4 | | 4 | |
f(2)=2*2
2+2+1=11
f(4)=2*4
2+4+1=37
7 cze 20:41
7 cze 20:42
Alicja: Jesli mam tylko obliczyc najwieksza i najmniejsza wartosc funkcji y=−2x2+x+1 dla xe<2,4>
x=2
x=4
f=(2)=2*22+1*2+1=2*4+2+1=11 K=(2,11)
f=(4)=2*42+1*4+1=2*16+4+1=37 P=(4,37)
to wszystko, nie musze szukac wspolrzednych wierzcholka
7 cze 20:55
Saizou : musisz przynajmniej sprawdzić xw
7 cze 20:58