matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
wojtek:
Mam takie zadanie ale nie wiem jak dokończyć: Rozwiąż: y"−4y'+3y=cosx r
2
−4r+3=0 y
0
=C
1
e
1x
+ C
2
e
3x
trzeba ys obliczyc ale nie wiem jak y=y
0
+y
s
7 cze 19:54