matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Emilia:
Okno ma kształt prostokąta o wymiarach 1,5 m na 2 m.Oblicz obwód tego okna i podaj ile metrow uszczelki trzeba kupic aby uszczelnic 12 okien
7 cze 17:33
Saizou :
Ob=2*1,5+2*2=3+7=7 7*12=84 metrów
7 cze 18:10