matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań (macierz)
Sonia22:
Rozwiąż układ równań (macierz) x+2y−z=0 2x+y+z=1 −x−y+3z=0 1 2 −1 |0 2 1 1 |1 −1 −1 3 |0 Mogę to zrobić korzystając ze wzoru A
−
1
*A=I Czy jest jakas szybsza metoda?
7 cze 16:16
Bezimienny:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_eliminacji_Gaussa
7 cze 16:23