Znajdź pierwiastki równania kwadratowego.
Lilith: Jak to obliczyć, żeby wyszła delta n1 i n2
| 169,56+169,56(n−1)*12,56 | |
| *n=10000 |
| 2 | |
7 cze 14:21
konrad: weź to wszystko najpierw powymnażaj, pododawaj i uporządkuij
7 cze 14:23
Lilith: | 169,56+169,56+(n−1)*12,56 | |
| *n = 10000 |
| 2 | |
to ma być tak:
| 339,12 + (12,56n − 12,56) | |
| * n = 10000 |
| 2 | |
| 339,12 − 12,56 + 12,56n | |
| * n = 10000 |
| 2 | |
| 326,56 + 12,56n | |
| * n = 10000 |
| 2 | |
i co dalej ?
7 cze 15:00
konrad: zakładając, że się nie pomyliłaś, bo nie chce mi się sprawdzać wymnóż dalej (przez n), pozbądź
się ułamka mnożąc przez 2 i uporządkuj
7 cze 15:03