Narysuj obszar określony za pomocą ukłądu nierówności:
Sonia22: Narysuj obszar określony za pomocą ukłądu nierówności:
x−y≥0
x+y≥0
y <1
Jak to zrobić?:(
7 cze 14:00
Maslanek: y≤x
y≥−x
y<1
Rysujemy dwa wykresy (y=x, y=−x) oraz jedną asymptotę poziomą (y=1).
Zaznaczamy pola pod wykresami lub nad (w pierwszym pod, drugi nad). Odcinamy wartości powyżej i
równe 1.
7 cze 14:03
Sonia22: Mogłbys to narysować, proszę Cię
7 cze 14:18
Aga1.:

Rozwiązaniem jest obszar, gdzie krzyżują się trzy kolory.
7 cze 16:25
Sonia22: Generalnie mam to na kole z macierzami i rozniczkami wiec nie potrzebne jest jakes dodatkowe
rozwiazanie?
7 cze 17:49
Sonia22: ale trzeba dać jakiś przedział w rozwiązaniu?
7 cze 17:52
Emilia: Hej pomozecie mi z zadaniem

?
7 cze 17:54
Emilia: Okno ma kształt prostokąta o wymiarach 1,5 m na 2 m.Oblicz obwód tego okna i podaj ile metrow
uszczelki trzeba kupic aby uszczelnic 12 okien
7 cze 17:59
Sonia22: help
7 cze 18:14