Równanie różniczkowe
Kamil: dydx=(xy+x)cos(2x)
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Odp:ln|y+1|= |
| xsin(2x)+ |
| cos(2x)+ |
| |
| | 2 | | 4 | | 4 | |
7 cze 02:18
Basia:
jak poprzednia
ln|y+1| = ∫xcos(2x)dx
a ta całka przez części
7 cze 02:38
Kamil: przez częsci ta całka ∫xcos(2x)dx wyszło mi
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
x |
| sin(2x)−∫ |
| sin(2x) =x |
| sin(2x)+ |
| cos(2x) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 4 | |
| | 1 | |
skąd w takim razie w odp jest jeszcze + |
| ? |
| | 4 | |
7 cze 11:59
Basia: sądzę, że to pomyłka; powinno być +C
no chyba, że były podane jeszcze jakieś warunki początkowe
7 cze 12:04
Kamil: | | π | |
Faktycznie podone było że y( |
| ) = 0. |
| | 2 | |
7 cze 13:25
ss:

J
0
7 cze 16:01