Prosze o rozwiązanie
Katie: Hej umi ktoś rozwiązać taki przykład
Zadanie
Oblicz odległość miedzy prostymi równoległymi k il ,jesli;
k:x+6=0 l:5x−10=0
6 cze 20:11
picia:
a wez narysuj je sobie
6 cze 20:18
Maslanek: 0?
6 cze 20:19
Buuu: Proste nie są równoległe
6 cze 20:20
Katie: nie są
6 cze 20:21
Katie: to nic sie nie liczy jak to obliczyć do pimpuśia
6 cze 20:24
Saizou :

niebieska to prosta k
czerwona to prosta l
odległość między nimi wynosi 8
6 cze 20:25
Katie: czyli d= sie nie oblicza
6 cze 20:27
dero2005:

k: x = −6
l: x = 2
d = 8
6 cze 20:27
Buuu: Bogurodzico, co ja paczyłem
6 cze 20:28
picia:
Witam Buuu.
dlaczego nie sa rownolegle?
moim zdaniem odleglosc to 8.
6 cze 20:29
Katie: muszą być skoro tak każa
6 cze 20:30
Maslanek: No tak... Są

W końcu to równanie prostej. Przeoczyłem
6 cze 20:30
rihanna: a=1 B=6 c=0
a=5 B=10 c=0 ee
6 cze 20:32
,,: to liczyc z tego wzoru tak c1−c
6 cze 20:37
Buuu:
Witam piciu,
Ja popaczyłem z początku tak samo jak Maslanek
6 cze 20:59
picia:
hehe, popa
trzyłem
6 cze 21:11