Bardzo prosze o pomoc
Katka: Pomóżcie w zadaniu Bardzo prosze
Boki Równoległoboku mają długości 12 cm i9cm,a jedna z wysokosci ma długosc 4cm.Oblicz długosc
drugiej wysokosci równoległoboku.Rozwaz dwa przypadki.
6 cze 19:40
Maslanek: Wysokość krótsza opada na dłuższy bok. Zatem mamy dwa przypadki:
1) wysokość dłuższą
2) wysokość krótszą
1) P
1 = a*h= 12*4 = 48
2) ...
6 cze 19:45
Katka: a jakie wykonac obliczenia
6 cze 19:46
Katka: chodzi mi o obliczenie tej drugiej Wysokości też z tego P*h?
6 cze 19:58
Maslanek: Tak
6 cze 19:59
Katka: czyli 12*9
6 cze 20:02
Saizou : 48=9h
6 cze 20:06
6 cze 20:08
Saizou : P=a*h=4*12=48
48=9h
6 cze 20:11
Katie: aj no tak i to wszystko w tym zadaniu
6 cze 20:12
Saizou : to był jeden przypadek, a teraz drugi
P=9*4=36
36=12h
h=3
6 cze 20:15
Katka: yhm czyli tu w tym 1 wyjdzie ułamek
6 cze 20:16
Saizou : tak
6 cze 20:17
Katka: przepraszam ze tak pytam ale sobie na nowo to przypominam i bardzo dziękuje
6 cze 20:18