matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja liniowa
kasia:
zbadaj dla jakich wartości parametru m ∊ R równanie ma rozwiązanie: |m+1| * |x| + |x| = 1 doszlam do takiej postaci: |x| (|m+1|+1) = 1 dla m = −2 dla m ≠ −2
1
x ∊ ∅ |x| =
|m+1|+1)
co dalej?
5 cze 22:07
Aga1.:
1
Równanie ma rozwiązanie, gdy
≥0
Im+1I+1
5 cze 22:11
Aga1.:
Im+1I+1>0 dla m∊R
5 cze 22:15