| 14,3kN*2m | |
=5,58*10−4m= 0,0558mm | |
| 200GPa*(0,016)2 |
| 14,3k*2 | 28,6*103 | ||
= | = | ||
| 200G*0,000256 | 200*109*2,56*10−4 |
| 2,86*104 | 2,86*104 | |||
= | = 5,59*10−4 | |||
| 2*102*109*2,56*10−4 | 5,12*107 |
| N*m | N*m | N*m | |||||||||
= | = | * {m2}{N} = m3 | |||||||||
| Pa |
| 1 |
a mnie wychodzi tak :
| 14,3kN *2m | |
= | |
| 200GPa *(0,016)2 |
| 14,3 *103N *2m | ||
= | = | |
| 2 *102*109 *Nm2 *(1,6 *10−4)2 |
| 14,3 m3 | ||
= | = 5,586 m3 ... i tyle . ... ![]() | |
| 108 *2,56 *10−8 |