matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
JA:
oblicz dla jakich argumentów
2
1
a) funkcja y = −
x
2
przyjmije wartość −3
7
2
b) y=2x
2
+15+5 wartość −20 c) y=−3x
2
+11x+4 wartość 12
2
d) y =
x
2
−x wartosć 15
5
5 cze 21:40
Beti:
1
a) czyli dla jakiego x, y jest równy −3
. Trzeba rozwiązać równanie:
2
2
1
−
x
2
= −3
7
2
b, c, d) − analogicznie
5 cze 21:44