matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
MiAmI:
Oblicz x. Log
x
25=−2
5 cze 19:24
konrad:
log
a
b=c ⇔a
c
=b
5 cze 19:25
MiAmI:
Log
x
25=−2 x
−
2
=25 i co mam dalej zrobic?
5 cze 19:28
konrad:
1
a
−x
=(
)
x
a
5 cze 19:31
Eta:
1
1
x=
, bo (
)
−2
= 5
2
=25
5
5
5 cze 19:33