dany jest
władimir: Dany jest trapez prostokątny o koncie ostrym α=30 ,krótszej podstawie b=10, i wysokość h=4 cm
.
oblicz pole tego trapezu
5 cze 19:04
Eta:
Nie wiem co to jest "kont" ?
5 cze 19:05
Saizou :
l.poj. Mianownik konto
l.mn Dopełniacz kont
5 cze 19:09
Eta:
Dzięki
Saizou
5 cze 19:10
Saizou : proszę bardzo
5 cze 19:11
5 cze 19:11
Eta:

Echh
władimir , co Ty robiłeś, jak inni się uczyli?
| 4 | | √3 | |
| = tg30o = |
| ⇒ x= 4√3 |
| x | | 3 | |
|AB|=a= 10+4
√3
| | a+b | | 20+4√3 | |
P= |
| *h= |
| *4= ......... = 40+8√3 [cm2] |
| | 2 | | 2 | |
5 cze 19:31