matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Michał:
2
x+2
*5
x+2
=2
3x
*5
3x
5 cze 18:23
sushi_ gg6397228:
rozpisz po lewej stronie a
c+b
= a
c
*a
b
potem a
b
* c
b
= (a*c)
b
5 cze 18:26
Mila:
(2*5)
x+2
=(2*5)
3x
x+2=3x x=..
5 cze 22:36