matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z funkcji liniowej
adam:
Dana jest funkcja o wzorze f(x) = (2 − 3a)x + 1 (x nalezy do R) dla a=−1 napisz wzor funkcji liniowej ktorej wykres jest prostopadly do wykresu danej funkcji i przechodzi przez punkt A=(−5, 8)
5 cze 18:22