jak to obliczyć POMOC
rafał:
(x+1)
2+2x=x
2+3x−1
x
2+5x−6=0
prosze o pomoc
5 cze 17:15
Basia:
zamieniasz liczby na ułamki niewłaściwe
213 = 2+13 = 21+13 = 2*31*3+13 = 63+13 = 73
73:3 = 73:31 = 73*13 = 79
pozostałe dwa zrób tak samo
napisz wyniki; sprawdzę
reszta potem
5 cze 17:23
Tate: 3:2 i 1/3= 3: 7/3= 3/1 : 7/3= 3/1 *3/7 =9/7=1i2/7
4 i 1/2 +1/3= 9/2 + 1/3= 27/6+2/6=29/6 = 4 i 5/6
(x+1)2+2x=x2+3x−1
x2+2x+1+2x−x2−3x+1=0
x+2=0
x=−2
x2+5x−6=0
Δ=52−4*1*(−6)=25+24=49
x1=−12/2=−6
x2=−2/2=−1
5 cze 17:46